2021-10-23 08:26:33• hírek • Szatmár.ro

Nyolcadik alkalommal szerveztek TÖK-jó hetet a 9-es számú óvodában

"A Szatmárnémeti 9-es számú román-német-magyar tannyelvű Napköziotthonos Óvoda az idén már nyolcadik alkalommal örvendeztette meg különleges outdoor tevékenységgel az oda járó gyerekeket. Ez alkalommal a sütőtök volt a főszereplő. A hét folyamán, érdekes és változatos tevékenységek során a gyerekek nagyon sok információt sajátítottak el a sütőtökről. Megfigyelték az apró magvacskákat, majd a növény részeit, és végül a beérett termést. Elemezték, méregették, kísérleteket végeztek a sütőtökkel, kóstolgatták, stb. és megismerték hasznosságát és az egészségre gyakorolt hatását" - tájékoztatta szerkesztőségünket az óvoda.

"Nagy kihívás volt a gyerekek számára, hogy részt vehettek az óvoda udvarán megrendezett sportvetélkedőkön, ahol számos mozgásos és sportjátékban mérhették össze képességeiket és erejüket. A játékok legfőbb kellékei és eszközei természetesen a sütőtökök voltak. Végül egy kis „édes” jutalom és az oklevél sem maradhatott el.


Az óvodások legnagyobb vágya az volt, hogy a legviccesebb és a legkreatívabb módon faragjanak és díszítsenek tököket, így a hetet az elkészült alkotások versenykiállítása zárta. Az alkotások az óvoda bejáratánál kerültek kiállításra, hogy örömet szerezzenek minden gyermeknek, szülőnek, óvodai dolgozónak és az arra pillantó kíváncsi tekinteteknek.


A szülők, akik mindig partnerei és támogatói voltak az outdoor tevékenységeknek, ez alkalommal is fontos szerepet töltöttek be. Az ő feladatuk volt szavazás által kiválasztani a legviccesebb és legkreatívabb módon díszített-faragott tököt.


Ez az egyedülálló hét a gyerekek, a szülők, nagyszülők és legfőképpen az óvodai dolgozók közreműködésével valósult meg, akik szervezőképességükkel és kreativitásukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. Örültünk, hogy mosolyt varázsolhattunk minden gyermek és felnőtt arcára, boldog perceket szerezhettünk mindenkinek még ezekben a különleges körülmények okozta nehéz időszakban is-természetesen betartva a jelenlegi egészségügyi szabályokat" - olvasható az intézmény beszámolójában.

















 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: